Blijf moed houden en zullen we samen werken aan de toekomst van deze aarde?

Over ons

Dierenwelzijn en klimaat. Vluchtelingen, vervuiling en natuur: het zijn thema’s die Marion en Mérie aan het hart gaan. Zouden we niet anders om kunnen gaan met de aarde, met dieren, met elkaar? Tijdens onze expositie in het voorjaar van 2023 staat het antwoord op deze vraag centraal. Verschillende werken behandelen deze uiteenlopende thema’s.

Juist de combinatie van werken en thema’s wordt de kracht van deze bijzondere expositie.

“Naast de zorgen over de klimaatverandering in het algemeen maak ik me ook erg veel zorgen over dierenwelzijn/bio industrie. De grote veestapel die wij in Nederland hebben, zorgt naast dierenleed ook voor een stikstofcrisis. Dat is slecht voor het milieu en klimaat. Het regenwoud wordt gekapt. Daarvoor in de plaats komen er grote plantages met soja voor diervoeder en niet te vergeten de grote hoeveelheid palmolie die we gebruiken. De kwetsbaarheid van dieren die zichzelf niet kunnen verdedigen, het uitsterven van soorten als gevolg van ons handelen, daar wil ik een stem voor zijn. “

– Marion Murman

“Wat ik het allerliefst wil bereiken, is dat de bezoekers die naar de expositie komen geraakt worden door ons werk. Dat ze worden geinspireerd om in hun eigen omgeving het verschil te maken. Met kleine stapjes samen in Geldermalsen en daarbuiten een kentering te laten ontstaan in positiviteit. Dat we als mensheid een verdraagzame en duurzame leefbaarheid ervaren en nalaten. Dit doe ik voor iedereen die belangstelling heeft. Want samen kunnen we iets veranderen. Ik wil graag bijdragen aan bewustwording en hoop dat we in gesprek kunnen gaan met bezoekers. Van groot tot klein. Gelukkig worden mensen zich steeds meer bewust van de noodzaak om klimaatverandering aan te pakken en willen graag hun steentje bijdragen. Met natuurlijke materialen ga ik objecten maken, veel die met “circulair” te maken hebben, ook doe ik graag niet voor de hand liggende dingen uit de natuur gebruiken. Mijn wens is zeggen tegen mijn kleinkinderen:  “Als we met z’n allen ons best doen komt het goed”. En dan kan iedereen weer opgelucht ademhalen.”

– Mérie Rijnberk

De volgende expositie staat gepland in het Paasweekend 2023.

7 t/m 10 april van 12-17 uur. Wil je op de hoogte gehouden worden? Stuur ons dan een mailtje!

Info

 

Stichting Moedhouden

info@moedhouden.nl

Mérie: 0647466777
Marion: 0637356142